Det lange seje træk er startet

Genstart Skal vi så se at komme igang?! Der er jo ikke længe til 8. juni 2014 hvor hele Aarhus løber Aarhus City Halvmarathon, og jeg løber med. Men jeg er godt nok bagud. Hvis ikke det var fordi at jeg før har prøvet at kæmpe mig tilbage, så kunne jeg godt være i tvivl om jeg kunne nå det. Indtil videre er det blevet til 3 stk. løbeture (hvis man altså kan kalde det løb..), et par gode cykelture og et par træninger med mit girlpowerhold. Jeg løber på tåspidser og det går langsomt syns jeg. Jeg løb min første bakketur på 5,2 km. på knap 40 minutter. Det er godt nok langt væk fra mit normale niveau, og det er svært ikke at være bare lidt utilfreds med sådan en tid :(, men helt ærligt – hvad havde jeg regnet med?? Det går det da i det mindste fremad. Anden tur gik lidt bedre – der løb jeg samme tur på 36 minutter. Og idag har jeg så været afsted for tredje gang, og der klarede jeg turen på 32 minutter, og det var den fedeste succesoplevelse for mig. Nu er jeg tæt på at løbe turen inden for en helt normal i-dårlig-form tid. Jeg har valgt at løbe den samme tur i en periode, for bedre at kunne sammenligne min udvikling fra gang til gang, og det er en tur jeg kender ud og ind. Jeg har i de første par ture haft fokus på at at vænne hele kroppen til at løbe igen – også fordi jeg er nødt til at lære mig en ny løbestil – så det er i sig selv en udfordring for kroppen. Idag gav jeg den lidt mere gas – og det er hårdt på en helt anden måde, hvor jeg kan være i tvivl om at motion er sundhedsfremmende – for der er det formen jeg bliver udfordret på – og den mangler et godt stykke vej endnu, så det er med hiv og sving. Så jeg var helt færdig da jeg kom hjem, men det var jo fedt at kunne tjekke uret og se at fremgangen har været så god. Jeg har en god fornemmelse af at det skåner min nakke at jeg løber på forfoden, så det er rigtigt positivt. Jeg har så meget mod på det hele lige nu at jeg tror jeg vil indlægge endnu en lille tur i løbet af ugen, så jeg også har lidt intervalløb med i min træning. Og kunsten er jo ikke at øge træningen for hurtigt. I denne her uge har jeg haft ulidelige smerter, men hver gang jeg har løbet eller trænet har det hjulpet mig til et mentalt overskud, og givet mig smertefri i et par timer. Og hvor er det skønt med den hurtige fremgang, og nu er det jo forår. Glad, glad, glad….. 🙂

Helt færdig

Leave a Comment