Dobbelt Danmarksmester i sprint (veteran) 2014

20140809-202803.jpg

Tid til lidt status over en fantastisk dag jeg ALDRIG vil glemme – og som ovenikøbet fortsætter imorgen.

En hel sommer der gået med at kigge langt efter den her weekend. Der er ikke blevet sprunget over noget træning, som så til gengæld ofte har været meget alternativ og kreativ :). Jeg har de sidste par dage vist gået lidt for meget op i hvad jeg har spist, og har foretrukket flydende mad, i form af hjemmegjorte smoothies med masser af kerner og bær, drikkeyoughurter osv. Har både fredagssnoller, et stort bæger stratiacellais og en fadøl til gode efter weekenden tror jeg. Jeg sov heldigvis godt natten til idag, og havde nøje tilrettelagt kørerute, hotelbooking osv, så der var styr på alt det praktiske. imageSelvom det er langt at køre fra Aarhus til Kbh, så nød jeg turen med de skønne broer, og det var godt at “få hovedet sat rigtigt på” i selskab med bilradioen (perfekt med Mads & Monopolet).
20140809-202355.jpg 20140809-202328.jpg

Hurtigt ind på hotelværelset og få hvilet nakken efter den lange køretur.

Og så var det afsted til Hvidovre Stadion. Og også lige en vigtig information som det lige blevet vigtigt for mig at I ved – selvom det ikke ændrer så meget – ej heller ændrer min oplevelse af den her fantastiske dag. Man starter i sammensatte heats, og jeg har altså ikke fået tjekket konkurrencen ud inden, og vidste først efter løbene at jeg faktisk var den eneste opstillet i min aldersgruppe. Så det viser sig at jeg ville have vundet uanset – bare ved at stille op! Det er så på en måde lidt øv, men så vidt jeg er orienteret, så løb jeg i det mindste 2. eller 3. hurtigste tid af alle 100m kvinder – og dem var der da en hel del af (også yngre end mig) – og jeg satte ny PR.

100m: vi var 4 til start fordelt på tre aldersgrupper. Det startede desværre med en tyvstart fra en af de andre piger. Det var jeg lidt ærgerlig over for jeg følte jeg kom helt perfekt ud af startblokkene og var hurtigt oppe i fart. Men følelser er jo energi – og energi kan man jo ligeså godt omsætte fornuftigt. Så det blev omsat til”kom-så!”energi til omstarten. Den gik heldigvis også godt og selvom jeg ikke var først over mållinien – så var jeg inde som toer eller treer. Jeg kan ikke se tiderne endnu nogen steder – så derfor er jeg lidt usikker. Som sagt blev det til en PR med tiden 13.96 og jeg var meget tilfreds med løbet. Da det gik op for mig at jeg nu er Danmarksmester i aldersklassen 40-44 år, så blev jeg simpelthen så rundtosset, glad, forvirret og rørt.

400m: min rundtossethed kom nok lige til at gå lidt ud over 400 meteren. Der var ikke så lang tid mellem de to distancer, og da der både var præmieoverrækkelse og forvirrethed, og lige skulle nå at snakke lidt med nogen af de andre sprintpiger (Tini Owild) så nåede jeg stort set kun lige et par korte stigningsløb inden starten – hvor vi var 3 piger. Da starten gik – lød den meget underligt – og to af os stoppede lidt op fordi vi troede at der var dømt tyvstart. Men den 3. pige fortsatte med at løbe og dommerne sagde ikke noget – så var der ikke andet at gøre end at hurtigt sætte løbet igang igen. Rundt i svinget og ned langs langsiden blev vi pludseligt blæst bagover af en stærk vind, og på vej ind i kurven blev vi mødt af 20 sekunders skybrud. Det jeg bare prøver at sige er at de sidste 70 meter var ganske forfærdelige hårde, og at jeg vist skal træne noget mere før jeg bliver helt tilfreds med den. Men jeg var inde som 2.’er og i min aldersklasse rakte det til endnu en guldmedalje i den sølle tid 1:13:22. Puha…. Men det er også en PR for jeg har ingen registrerede tider på 400m – så det var den første.

Så da præmieoverrækkelsen var overstået gav jeg mig selv lidt tid til at sidde på tribunen og bare tage oplevelsen godt og grundigt ind. Bare lige sidde og kigge på de atleter der stadig var igang. Sidde og reflektere over at viljestyrke igen har vundet, og lige fælde en lille stolt tåre for mig selv.

Tusind tak for den store opbakning. Jeg har været helt alene herovre, så I har virkelig fungeret som heppekor.

Og så lige en særlig tak til alle mine trænere. Der er jo flere på spil som har del i medaljerne, men jeg vil gerne sige tusind tak til Stefan som er hovedansvarlig for min sprinttræning i AGF Atletik, Lars Berså (som burde have været med idag!!!), Philip, Rune og min helt personlige træningsmakker-sparringspartner Thomas Bay…. Og Jacob Bay for den helt rigtige mentaltræning.

Imorgen venter 200m kl. 11. Jeg har været så fokuseret på løberiet at jeg ikke har fået pakket andet tøj end løbetøj – så Københavnstrup må sgu lige bære over med jyden i løbetøjet… Og hvis der er noget der klirrer, så er det fordi jeg har medaljerne på under trøjen.

Fortsættelse følger imorgen
20140809-202836.jpg image

Leave a Comment