I en krisetid…..

Vi er ret gode kriseryttere hjemme hos mig👊🏻. Det er dog ikke med vores gode vilje, men sådan er det blevet – af nødvendighed🚨. Det er dybt ubehageligt at stå i en situation med nogen rammer, omstændigheder og vilkår man ikke har mulighed for at påvirke. Og det er ikke altid muligt at bestemme hvad der rammer dig. Det eneste du kan styre er hvordan du vælger at reagere på det der rammer dig. Det vidste jeg godt – det har jeg prøvet før. Jeg har på en måde trænet til det. Så med alle mentale kræfter sætter jeg nu fuld fokus på at dulme og lindre min følelse af total afmagt, følelsen af kaos og uoverskuelighed over alle de løse ender, der på den anden side af COVID-19 skal fixes og ordnes. Jeg sætter fuld fokus på de ting jeg rent faktisk godt kan påvirke, og så må jeg parkere resten af tankerne. Jeg sætter fokus på hvordan jeg kan få det bedste ud af situationen. Ikke lade bekymringer over sygdom, samfundet der er gået i stå, mit arbejde, manglende overblik og en hel masse aftaler, fylde for meget. Jeg får god tid med en god del af min familie, god tid til tanker og skriverier, god tid til puslespil😜, All England i TV, god tid til forårsrengøring😝, hjemmearbejde, haven, hunden, bøger og meget andet.

Jeg vil med stor interesse se på hvordan verden klarer den her globale udfordring, som har så store lokale konsekvenser. Vi skal nok gøre vores del, vaske hænder, blive hjemme fra arrangementer, og hjælpe med at rydde op i logistik og kalenderkaosset når alle aflyste arrangementer skal afvikles på den anden side. Vi skal også nok lade være at købe for meget gær. Jeg købte lidt ekstra havregryn og hundemad forleden – undskyld – jeg gør det ikke igen!

Jeg håber vi rider stormen af, og at vi ikke skal opleve nogen af vores kære blive alvorligt syge. I Italien er dem som var unge, sunde og raske inden COVID-19 begyndt at dø. Det MÅ ikke ske her! Men hvis tanker og bekymringer først begynder at stikke af, vinder kaos.

Vi navigerer lige nu efter en virkelighed der hele tiden ændrer sig. For tiden, desværre kun i en frygtelig negativ retning. Men hvis vi holder fast i håbet og holder fast i at det på et tidspunkt nok heldigvis vender, så kan vi prøve at få “turen” til at blive lidt mere behagelig. Være fornuftige, ansvarlige, holde humøret oppe, ikke pege fingre, være rummelige og tolerante, tilgive det manglende overblik og kaos, gøre rent, elske, grine og acceptere at vi ikke kan kontrollere alt. Men der er stadig så meget vi kan.

Vi kan finde glæden ved de små ting, smitte hinanden med ro og godt humør, se på græs gro, dvæle ved lige nu og især huske at vi alle er i samme båd.

Og vi kan behandle andre som vi gerne selv vil behandles ❤️

Leave a Comment