Mission completed!

20140617-130153.jpg

Follow on Bloglovin
Planen lykkes helt perfekt – mission completed! Jeg gennemførte Aarhus City Halvmarathon ved at løbe 5 minutter og gå 1 minut igennem alle 21,095 km. på nær lige den allersidste gåpause – for jeg kunne simpelthen ikke få mig selv til at gå på opløbsstrækningen. Og det var godt det samme, for mit løbeur sagde 1:58 da jeg var i mål, mens den den officielle tid lød på 1:59:57 :). Og jeg var godt nok blevet træt af det hvis jeg var kommet over de to timer, når det nu var så tæt på som det var. Jeg har efterfølgende konstateret at mit ur har misset omkring 700 meter, hvilket jeg aldrig tidligere har oplevet. Men det gik jo – det hele. Det var en super oplevelse, fuld af overskud og glæde. Jeg var spændt på om jeg kunne håndtere at blive overhalet igen og igen – men det hjalp jo lidt at jeg selv overhalede en hel del når jeg løb. Overalt mødte jeg utrolig stor opbakning fra både tilskuere og medløbere. Der var jo ikke mange der vidste at gåpauserne var en del af planen – og mange troede nok at jeg var presset. En medløber løb endda zig-zag hen til mig for at give mig en energi gel. Og tilskuerne kunne nå at læse navnet på startnummeret, så der var masser af ekstraordinær opbakning – det var helt fantastisk. Tusind tak – hvis nogen af jer læser med her! På den sidste kilometer blev følelserne sat i spil. Tankerne om at jeg nu endnu engang har nået mit mål og fået kæmpet mig tilbage til at kunne løbe Halvmarathon trods alle min krops dårligdomme – og tanker om hele processen og genoptræningsperioden – det fik tårerne til at flyde frit. Det var en forløsning af den store slags at løbe ned af Frederiks Allé mod målet – og det er altså vældigt besværligt at hulke samtidig med at man løber, det giver rod i vejrtrækningen. En fantastisk følelse at løbe i mål med overskud, at få hængt medaljen om halsen, og blive taget imod af min datter og mor ved målstregen var så skønt. Og efterfølgende beach party med min mand og vores løbevenner fra Running Wild satte prikken over i’et den dag!

Om løbestilen 5-1 kan jeg bestemt kun anbefale andre at bruge den. Jeg har ikke været ude på de lange distancer inden (det længste var 12,12 km.) – men hertil skal dog siges at jeg henover en uge sammenlagt hurtigt kommer op på omkring 20-25 km. Jeg har ikke haft problemer med ekstra smerter eller andre udfald ift min nakke (hvilket jo også var planen) og har heller ikke været ramt af ekstraordinære træthedsanfald eller problemer med skulderen, som var tapet godt op. Min tid svarer næsten til hvad jeg tidligere har løbet et Halvmarathon på fordi jeg løb hurtigere i de 5 minutter end jeg ellers ville have gjort og selve oplevelsen under løbet var præget af overskud. Så jeg er næsten tilbøjelig til at sige at hvis jeg kan – så kan de fleste andre også – hvis de vil. Og for mig har det været en ret god genoptræningsdrivkraft at have et Halvmarathon at sigte efter.

Efterhånden som min krop har svigtet mig, har jeg måtte ændre i ambitioner, mål, træningsmetoder, løbestil og nu også i distancer. Der er nu helt nye mål i kikkerten – som er i en lidt anden genre end jeg hidtil har prøvet og jeg glæder mig. Mere om det inden længe….

Leave a Comment