Nyt år – 365 dage fuld af nye muligheder

image
Et nyt år står for dagen, med 365 nye muligheder for en ny start. Hver dag, hver time, hvert sekund – lige nu og lige her – er fyldt med chancer og muligheder. Det er “bare” et spørgsmål om at gribe mulighederne. Det er “bare” ikke altid så nemt. Tit er ønsket om forandringer større end ønsket om at gøre det der skal til for at få forandringen til at ske. Og så ender der med at ske ingenting – andet end uforløste drømme og nu også med dårlig samvittighed over ikke at få ønsket om forandring ført ud i livet. Nogen gange får viljestyrken tildelt en større rolle en den i første omgang kan leve op til. Vi ved at hvis vi bare havde lidt mere af den, så kunne vi få mange ting til at ske, uanset om målet er vægttab, rygestop, marathon, større arbejdseffektivitet, færre overspringshandlinger, osv. Min viljestyrke har hjulpet mig til at nå de vildeste mål. Og med min gigt-prolaps-smerte krop kommer jeg til at skulle hente rigtigt meget hjælp fra min viljestyrke også fremadrettet. Min styrke er at jeg ved jeg kan – fordi jeg efterhånden har vundet over mig selv flere gange. Sådan er det desværre ikke alle der har det. Jeg synes foreksempel du skal være venlig ved dig selv undervejs til et mål – og falder du i en enkelt dag så opgiv ikke det hele, men tilgiv dig selv og red resten af dagen og planen uden at dunke dig selv for meget oveni i hovedet. Sæt mål der kan sikre dig succes undervejs og lav en plan. Og især en plan der tager højde for faldgruberne. Når jeg har allermest ondt i nakke og ryg så ved jeg at det kan hjælpe at træne. Det er bare sjældent det man har allermest lyst til når man har meget ondt. Så kan mine små delmål være noget med at få træningstøjet på og gå lidt rundt i det inden jeg træffer den endelige beslutning om at blive hjemme, eller måske mødes med træningsvenner, eller træne op til noget. Det virker for mig. Jeg håber inderligt for dig som læser det her og som har sat dig mål at det du gør virker for dig. 

Når man opdager at ALT (nå ja okay, så ihvertfald det meste..) kan lade sig gøre, så ligger alle muligheder i livet åbne. Og opdagelsen i sig selv, om at ALT kan lade sig gøre, kan være livsforandrende – fordi man så sætter sig i førersædet af livet og livets muligheder, istedet for bare at være med som passager, med følelsen af at man sidder låst fast i noget man dybest set gerne vil ændre.

Jeg tror at alle os der har været ramt af et eller andet, som har tvunget os til at kæmpe os tilbage, på nogen områder har en fordel i forhold til andre. Vi ved at med den rette plan, og en god portion viljestyrke – så kan alt – selv “det umulige” – lade sig gøre. 

Det nye år kommer til at byde på masser af nye mål for mig. Også af den slags der bringer usikkerhed og sommerfugle i maven i spil hos mig – men tit er det jo den slags der rykker allermest – når det er svært og udfordrende, og desto større er sejrsfølelsen når målene er nået. Jeg skal blandt andet rundt og holde foredrag om min historie og om viljestyrkens rolle i det (sig til hvis der er et sted i nærheden af dig der skal have besøg). Og jeg skal hjælpe andre med at træne deres mentale styrke, og så er der alle de fede projekter. Sport er et kæmpe omdrejningspunkt i mit liv og jeg glæder mig til mange gode sportslige oplevelser som både tilskuer og i et eller andet omfang også som udøver.

Jeg ønsker dig så inderligt at du må nå dine nye mål – og jeg håber at jeg kommer til at nå mine. 

Godt nytår 2015

Leave a Comment