Små mirakler alle vegne

Små mirakler alle vegne

Se hvad jeg fandt….. Den var godt skjult og hvis jeg var gået videre i normalt hektisk tempo havde jeg aldrig fået øje på den. Men idag var målet at se det hele – alt det fantastiske som hele tiden er der, men kun hvis man kigger efter og formår at tømme hovedet for alle mulige andre forstyrrende elementer.

Da jeg igår valgte at være hudløst ærlig omkring min smerteoplevelse når den er værst – skrevet midt i oplevelsen – handlede det meget om at få det råbt ud så alle ved hvor grimt det nogen gange er og derfor måske bedre forstår – ikke kun i forbindelse med min situation men i det hele taget at have kroniske smerter. Jeg bruger meget energi på at lade som om jeg ikke har ondt og på forskellige “afledningsmanøvrer” som er så meningsfulde for mig at mit fokus flyttes fra smerterne. Så hvis ikke du vidste bedre, ville du kun se mig smilende, positiv og aktiv rundt omkring i Aarhus. Nu kender du også den mørke side. Det er en side jeg dyrker så lidt som muligt for jeg har ikke lyst til at dvæle ved smerterne da jeg tror på at det du giver opmærksomhed vokser. Jeg er dog ikke bange for at være den stemme der åbent og ærligt fortæller om hvor kast-op-agtigt ledt det kan være. Og tag ikke fejl – der er ingen grund til at have ondt af mig, det er bare rart hvis du forstår det.

…tag ikke fejl – der er ingen grund til at have ondt af mig, det er bare rart hvis du forstår det.

Smerterne er en del af mig og det er op til mig at håndtere dem og få dem til at samarbejde bedst muligt. Der er kun mig til at gøre det. Det er selvfølgelig lidt irriterende at jeg ikke kan gøre andre ansvarlige for det – men på den anden side har jeg jo så også selv magten til at få noget godt til at ske.

Hvis nu benet var brækket eller der var udsigt til bedring på et eller andet tidspunkt tror jeg det ville være nemmere at snakke om og forholde sig til for andre mennesker – også dem tæt på. Det er ret nemt at oparbejde en slags uendelig taknemmelighedsgæld overfor nogen af de nærmeste som igen og igen trækker et ekstra læs. Så kan man lige lægge et lag dårlig samvittighed over at have smerter over i bunken af udfordringer. Det er der ingen der kan bruge til noget som helst. Jeg er dybt dybt taknemmelig over de mennesker jeg har i mit liv som hjælper mig når det er slemt – især min mand. Hjemme hos mig hjælper man hinanden for at hjælpe – ikke for at få noget igen og det er rart for mig at tænke på. Men næste gang du møder nogen af mine folk vil jeg da gerne opfordre dig til at stikke dem en high-five og sige; “Godt gået” – for det fortjener de.

Så uden dårlig samvittighed – og i dyb taknemmelighed, vil jeg så aflede tankerne fra smerterne ved blandt andet at gå en tur hvor jeg tømmer hovedet helt, er til stede lige her og lige nu, for det jeg vælger at give opmærksomhed er også det der fylder for mig, og der er jo små mirakler alle vegne.

1 Kommentar

Leave a Comment