Sport, passion, succes og viljen til sejr!

ALLE skulle have noget sport at gå op i! Sport er passion og de store følelsesmæssigt udsving. Sport handler om de lange seje træk og det er også i sport at man nogen gange er nødt til at gå imod strømmen for at lykkes.

I skrivende stund sidder jeg i en badmintonhal endnu en søndag formiddag, hvor Jacob er indkaldt til ekstratræning forud for DM for hold i næste weekend. Det er tredje dag i træk jeg er her – og jeg skal såmænd være her igen imorgen og flere gange i løbet af ugen, og det gør jeg gerne. Jacob elsker det. Og jeg elsker at han elsker det. Det er hans projekt, om vi bakker ham op i, men der er stor glæde forbundet med at se sit barn sætte store og passionerede mål – og nå dem lidt efter lidt. Og der er også perioder hvor det ikke er så rosenrødt. Hvor støtten består i at hjælpe med at håndtere nederlag og frustrationer – det er jo bagsiden af passionens medalje. Overførselsværdien af alt det han lærer – til resten af livets sammenhænge er stor.

20140406-120334.jpg
Senere idag vil jeg befinde mig i en håndboldhal, hvor SK Aarhus skal spille den første af to oprykningskampe. Jeg kommer sikkert til at tilbringe et par timer med svedige håndflader, høj puls, bekymring, glæde, forfærdelse, stolthed, begejstring og så videre. Jeg har fulgt SK Aarhus tæt de sidste par år, og i det hele taget fulgt håndboldudviklingen i Aarhus tæt, ikke mindst fordi min datter Emma er keeper på SK Aarhus U18 holdet og jeg derfor også kører land og rige rundt med hende, hvilket jeg hellere end gerne gør – jeg elsker håndbold og mange af holdkammeraterne føles som mine ekstra børn. For to år siden var udgangspunktet for SK Aarhus et helt andet. De var kun et par timer fra at lukke og slukke. Men så kom der et par passionerede herrer (Claus Hommelhoff, Rune Kilden og Thomas Laks Gielfeldt) – som ikke vidste en dyt om håndbold – men til gengæld ved en del om begejstring og det at drive forretning. De lagde “plejer” i graven, og gik så igang med at bygge det hele op forfra. Against all odds. I byen var der ikke en naturlig bevægelse for talentmassen om at søge til SK Aarhus som byens hold og der manglede både sponsorer, penge og tilskuere. Det er vendt fuldstændigt på hovedet idag. På KUN to år! Så selv hvis ikke oprykningen til ligaen lykkes, så har vi med en succeshistorie at gøre – ud over det sædvanlige, og det har været fantastisk at følge. Holdet har scoret flest mål i 1. division, og lukket færrest ind. Derudover har SK Aarhus af alle i 1. division haft flest tilskuere til kampene og har kun tabt tre kampe i hele sæsonen. Det er de målbare parametre. Så er der stemningen og kulturen som bare har fået et løft ud over det sædvanlige – måske blandt andet som følge af at direktøren for det hele selv går forrest og slår på stortromme under kampene. Det sprøjter ud af alle celler på folkene i og omkring SK Aarhus at de har viljen til sejr.

Og rundt omkring i det danske land er der flere klubber, hold og sportsgrene hvor den slags historier skrives. Det er så meget federe at være en del af noget, som er større end en selv. Og sport har stort set ingen negative bivirkninger – bortset fra at det er potentielt både vanedannende og tidskrævende.

For vores familie er sporten et kæmpe omdrejningspunkt. Håndbold, badminton, styrketræning og løb fylder noget i vores liv hver eneste dag, og jeg elsker det! Alle skulle have noget sport at følge og der er altid en plads og rolle omkring sporten for ALLE, også for dem som ikke selv er udøvende – for der er altid brug for frivillige til at få det hele til at køre rundt.

Og så er sporten en skøn uforudsigelig ting, som både kan være så fantastisk, men også helt forfærdelig – og nogen gange endda i den samme kamp. Men det lykkes mig altid under en kamp, hvad enten det er håndbold eller badminton, at sidde mindst én gang med armene over hovedet – helt fuld af lykkefølelse.

20140406-120602.jpg

1 Kommentar

Leave a Comment