Træn din hjerne!

Genstart

“It allways seems impossible until it’s done”, sagde et af de mest inspirerende mennesker jeg nogensinde har mødt og der nogensinde har levet, nemlig Nelson Mandela. Og hvis nogen kender til at sigte efter ekstraordinære og umiddelbart uopnåelige mål – og så opnå dem – så er det ham. Når jeg sætter nye mål – eller blot har brug for at sætte tingene i perspektiv, så lader jeg mig inspirere af hans ord. For jeg ved han har ret. Efter selv at have overkommet svære udfordringer mere end en gang, så ved jeg det er rigtigt.

Jeg ved at selvom det er svært, så kan vi skabe mirakler for os selv. Ved hjælp af viljestyrke. Og det er jeg begyndt at tage rundt og fortælle om, for det er meeeega vigtigt. Og alle kan gøre det. Det handler om træning. Men det handler om træning af noget mange af os ikke plejer at træne.

I en tid hvor de fleste af os ellers planlægger de fleste ting ned i den mindste detalje, vi løber vældigt stærkt på både arbejde og fritid og overlader intet til tilfældighederne, så undrer det mig meget hvorfor vi overser en ret væsentlig detalje.

Flere og flere af os bliver gode til at træne kroppen og går også op i at tilrettelægge vores mad på en bestemt måde (sukkerfrit, glutenfrit, lactosefrit, kaloriefattigt osv) ud fra en betragning om at det er sundt for os og giver os fysisk og psykisk overskud og velvære. Så skal vi træne Zumba, Crossfit, yoga, Triathlon, spinning og så videre.

Men mange overser vigtigheden af at træne den der styrer det hele; hjernen. For den kan trænes. Både hjernens “hardware” og den software vi programmerer hjernen med. Og konsekvensen er såmænd at du kommer til at træffe bedre beslutninger for dig selv, bruger mentale ressourser mere optimalt, bedre kan håndtere stresspåvirkninger, nemmere når dine mål, og så videre…..

Ligemeget hvor du er i livet, så har du mulighed for at træne hjernen, så den er meget mere modstandsdygtig overfor de påvirkninger den dagligt udsættes for, og kan træffe de bedst mulige beslutninger for dig – og de mål du har sat dig. Det gælder både elitesportsfolk, erhvervslivet og ganske almindelige mennesker. Og det er så livsændrende og vigtigt at fortælle om at det nu er blevet min store mission dels at inspirere andre til at nå sine mål gennem mine foredrag, samt at træne andre i Mental Fitness. Jeg arbejder i PlusPerformance, jeg arbejder med mental styrke både for andre men i særdeleshed også for mig selv, for jeg har dagligt brug for masser af den for at få det bedste ud af dagen, til trods for stærke kroniske smerter.

Så selvom tingene nogen gange kan virke umulige, inden de er gjort, så ved jeg at med den rette tilgang kan alting lade sig gøre. Også for dig!!!!

Aarhus Stiftidene har idag begået et portræt af undertegnede og en artikel om ovenstående – som du kan læse her” target=” .

http://stiften.dk/aarhus/tine-bay-havde-viljen-til-en-ny-start

Måske ses vi til et foredrag derude? Klar til foredrag

Leave a Comment